יום ראשון, 31 בינואר 2016

זירה 3-זירת חדשות (word)

עבודה מסכמת  זירה 2


שמי:שני גוזלן


שאלת המחקר:


למה אנשים מאמינים יותר? לחדשות מהטלויזיה או לחדשות מהאינטרנט?
תוכן עניינים:
1.מושגים והקשרם לטקסטים התקשורתיים.
2.שאלת החקר.
3.מענה לשאלת החקר.
4.הצגת הסקר.







מושגים והקשרם לטקסטים התקשורתיים


  1. חדשות לא מתוכננות:אירועים שלילים ובלתי צפויים.אירועים המושכים תשומת לב.


פיגוע הוא אינו אירוע מתוכנן(מבחינת התקשורת),בלתי צפוי והוא מושך תשומת לב ולכן ייכנס להגדרת החדשות הלא מתוכננות.
  1. חדשות מתוכננות:טקסים,עצרות הפגנות וכדומה. מתקיימות בזכות הסיקור אבל אין להן כמעט ערך כשלעצמן.מאפשרות דיווח מקצועי , כתבות, פרשנות ועומק.


הפגנה היא אירוע מתוכנן, התקשורת תסקר את אירוע זה התקשורת יודעת שהאירוע הזה יתקיים ולכן הוא שייך להגדרת החדשות המתוכננות.

  1. אירוע של אישיות מפורסמת:אירועים העוסקים בחייהם של אנשי הציבור.


אירוע זה קשור לחיי הסלבס לכן ייחשב לאירוע הקשור לאישיות מפורסמת.
שאלת החקר:
למה אנשים מאמינים יותר? לחדשות מהטלויזיה או לחדשות מהאינטרנט?


מחקר שערך מכון גיאוקרטוגרפיה עבור חברת יחסי ציבור media-PR עולה כי בהתייחס לתקשורת המודפסת, המקוונת והמשודרת, הטלוויזיה היא כלי התקשורת הנתפס בעיני הציבור כאמין ביותר הסקר מראה כי 69% מהציבור מאמינים לחדשות המשודרות בטלוויזיה, 55.9% מהציבור מאמינים לחדשות המתפרסמות בעיתונות המודפסת ו- 47.5% מהציבור מאמינים לחדשות המתפרסמות באינטרנט. הסקר, אשר הקיף מדגם מייצג של כ-500 נשאלים, נשים וגברים מכל הארץ.
דתיים חילוניים – הציבור הדתי פחות מאמין לחדשות בעיתונות המודפסת ובטלוויזיה : 44.4% מהמשתתפים בסקר מקרב הציבור הדתי-חרדי השיבו כי הם מאמינים לחדשות המתפרסמות בעיתונות המודפסת. זאת, לעומת 50.1% מהציבור המסורתי ו-62.8% מהציבור החילוני השיבו כי הם מאמינים בחדשות בערוצים אלה. 76.6% מהמשיבים החילוניים העידו כי הם מאמינים בחדשות המשודרות בטלוויזיה, לעומת 73.6% מהמשיבים המסורתיים שהעידו כך ו-42.7% בלבד מהמשיבים מקרב הציבור הדתי-חרדי.


צעירים ומבוגרים – הצעירים נותנים יותר אמון במדיה המקוונת לעומת המבוגרים : 55.9% מהמשיבים בגילאי 18-34 העידו כי הם מאמינים לחדשות המתפרסמות באינטרנט, לעומת 52.6% מהמשיבים בגילאי 35-54 ו-31.8% בלבד מהמשיבים בגילאי 55 ומעלה. עם זאת, 44% מהמשיבים בקבוצה זו של הגיל מבוגר, נתנו את התשובה "לא יודע" ביחס למדיה האינטרנטית. זאת, לעומת 10.4% מבני 18-34 ו-9.3% מבני 35-54 שהשיבו כך.
נלקח מ(media-PR).

הסקר




תוצאות הסקר
הסקר שעשיתי מראה ש89.3% מהאנשים מאמינים יותר לחדשות מהטלוויזיה לעומת 10.7% שמאמינים יותר לחדשות מהאינטרנט, עם זאת ל55.2% מהאנשים יותר נוח לקרוא חדשות בטלפון(חדשות מהאינטרנט) מאשר 44.8% שמעדיפים לראות חדשות בסוף יום מהטלויזיה , מה שסותר את העובדה שרוב האנשים מאמינים לחדשות מהטלוויזיה.
בהתבסס על הסקר שעשיתי והסקר שmedia-PR  עשו אנו רואים שאנשים מכל השכבות הציבור מאמינים יותר לחדשות מהטלוויזיה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה