במאמר העוסק בהשפעת האינטרנט על ילדים נאמר ש:״השימוש האינטנסיבי בכלי האינטרנט שהוא הכלי המוביל בעידן המידע חושף את הילדים לתכנים ללא בקרה ושליטה בוגרת דבר שמשפיע על תהליך התפתחותם הקוגניטיבית הנפשית והמוסרית. כלומר, ילדים אשר חשופים לתכנים פורנוגראפיים מסוגים שונים או למעשה אלימות קיצוניים במיוחד נפגעים שלא ביודעין ברמה הרגשית כי לא מדובר על חוויה אמיתית או התמודדות אקטיבית שניתן להפוך אותה ממשבר לצמיחה ולפתח אסטרטגיות להתמודדות אלא בהתמודדות פאסיבית שלא מפתחת אסטרטגיות להתמודדות אבל חושפת באופן בלתי אמצעי ואגרסיבי את הילדים לסיטואציות שאין הם ערוכים ומוכנים להתמודד איתן״.
על פי אסכולת החיברות שלבי החיברות הם
1. שלב החיברות המוקדם- מתרחש בשנות חייו הראשונות , המעצבות ביותר את האדם.בשלב זה מתרחש תהליך אינטנסיבי של למידה , חינוך ורכישת דרכי התנהגות למשפחה. להורים במיוחד יש תפקיד מרכזי בשלב זה.אמצעי התקשורת מתערבים בתהליך החיברות של הילד . כבר בשנה השנייה לחייהם תינוקות צופים בקלטת וידאו, מאזינים לישרים ומקריאים עבורם סיפורים.
2. שלב חיברות מתבגרים- בגיל הנעורים סמכות ההורים מתערערת , כוחה של התקשורת גובר והיא הופכת לסוכן חיברות מרכזי
3. שלה חיברות מבוגרים – בשלב זה מוקף האדם באנשים שעובדים איתו ובחבריו הבוגרים.מקום העבודה מכתיב נורמות חיברות ייחודיות למקצוע.התקשורת ממשיכה גם בשלב הזה להוות סוכן חיברות. לדוגמא:צפייה בתוכנית שמעודדות צריכת מוצרים תעודד סגנון חיים תואם
לא נתייחס לשלב השלישי מפני שהוא פחות רלוונטי לנאמר בכתבה.
כיום, כמעט לכל ילד יש סמארטפון או מחשב בבית/חדר וכאשר הגלישה אינה מבוקרת הילד יכול ונחשף לתכנים פוגעניים כמו:אלימות,פורנוגראפייה,אלכוהול פשיעה ועוד..
לפי סקר שערך״ מכון שריד״ עבור אתר״ גלובס, נראה כי ל75% מהילדים בגיל 8 יש סמארטפון.
דבר נוסף המחזק את השפעת האינטרנט על הילדים ופגיעתה של האינטנרט בתמימותם הוא האלימות, מכיוון שאחוזי החזקת הטלפון בקרב ילדים גבוה מאוד, כך גם הורדת אפליקציות ומשחקים אלימים שחיכה מאוד, מה שחושף את הילדים למשחקים שבהם צריך: לריב מכות, לרצוח, להשתמש בכלי נשק כלשהו, ועוד..,והמשחקים האלימים חושפים את הילדים שמשחקים בהם לאלימות מילולית ופיזית/מחזק את האלימות הקיימת אצלם/גורם להם להפסיק לשחק במשחק אם חינכו אותם או שהנטייה שלהם היא נגד אלימות.
ניקח לדוגמא את המשחק GTA , משחק שבו יש אלימות פיזית, אלימות מילולית , קטעים הכוללים מיניות , דיבור בשפה גסה, ערכים לא נכונים וכו.. , ילד שמשחק במשחק זה ללא פיקוח וידע מצד הוריו, ברוב המקרים , ינהג בצורה אלימה בחייו , ידבר בשפה גסה שלמד מהמשחק ויאבד מערכיו, וכאן אנו רואים עד כמה האינטנרט והנגישות הקלה להפליא בקרב ילדים לאינטרנט פוגעת בילד , פוגעת בתמימות הילדותית שלו,גורמת לו להפוך ל״מבוגר״, וגורמת לאובדן הילדות שלו.
״תאוריית הלמידה והחיקוי״ מחזקת ומסבירה על השפעת האינטנרט/הטלוויזיה על ילדים בנושא האלימות ,והיא טוענת כך:
״הצופים עלולים ללמוד ולאמץ התנהגות אלימה בעקבות צפייה באלימות בטלוויזיה. בתנאים מסוימים קובעת התיאוריה , שהצופים עלולים לחקות את ההתנהגות האלימה של הגיבורים שאיתם הם מזדהים.כלומר האלימות בטלוויזיה משמשת עבור הצופים מכשיר הדרכה להתנהגות אלימה ומודל לחיקוי שלילי. תאוריה זו מתייחסת לטלוויזיה כאל סוכן חיברות המשפיע רבות על הילדים בעיקר.מכאן שהצפייה בהתנהגות אלימה בתוכניתו טלוויזיה וחיקוי התנהגות הגיבורים עלולים לגרום לילדים להאמין שבנסיבות מסוימות ,התנהגות אלימה היא לא רק מותרת אלא גם הכרחית״.
ישנה תאוריית נוספת המחזקת ומסבירה על השפעת האינטרנט/ הטלוויזיה על ילדים בנושא האלימות,״ תאוריית החיזוקים״
תאוריית הטוענת ש״האלימות שמשודרת בטלוויזיה מחזקת עמדות והתנהגויות הקיימות אצל הצופים. האלימות המשודרת בעצם מחזקת נטייה קיימת . מכאן אצל הצופים שקיימת בהם נטייה לאלימות, האלימות המשודרת תחזק נטייה זו. אך בקרב צופים שקיימת בהם התנגדות לאלימות , האלימות המשודרת תחזק את התנגדותם. האלימות ע״פ תאוריה זו לא נוצרת בעקבות צפייה , האלימות היא תוצאה של מבנה אישיות, סביבה , ערכים ונורמות , המצויים אצל הצופה. מכאן האלימות המשודרת לא תיצור אלימות אלא תחזק את הנטייה הקיימת.
(למרות שהתאוריות מדברות על צפייה בטלוויזיה , טלוויזיה היא סוג של אמצעי תקשורת וכך גם האינטרנט).
לסיכום:אנו רואים שלאינטרנט יש השפעה גדולה מאוד על ילדים שמחזיקים בסמארטפונים , בנוסף אנו מבחינים בכך שהאינטרנט פוגע בצורה קשה בתמימותם הילדותית של הילדים וגורם לאובדן ילדותם-גורם להם לנהוג באלימות פיזית, מילולית , לצפות באתרים פורנוגראפיים,לדבר בשפה גסה ולאבד ערכים קיימים.